Leer in Limburg

Anita Vaes: “Ik werkte als Teamleader bij Ford Genk, toen de sluiting van de fabriek aangekondigd werd na 24 jaren dienst. Ik vreesde dat ik op zoek moest gaan naar een andere job. Daarom begon ik tien jaar geleden met Frans om snel een andere job te vinden”.

Ik volgde eerst een versnelde cursus Frans, in totaal heb ik het 8 jaar gestudeerd.

Mt socials portret Anita 01

Ondertussen vond ik gelukkig een job bij Ford Lommel Proving Ground waar ik begon als test driver. Frans heb ik hier niet echt nodig, maar wel Engels, dat ik nu ook al 4 jaar studeer. Dat komt goed van pas voor mijn huidige job als Special Tester.

Wervelwind

Toen ik in het vierde jaar onze lerares Frans ontmoette, was het alsof er een wervelwind door de klas ging. Die dag vergeet ik nooit meer. Wat een gedrevenheid en enthousiasme! Eerst waren we zelfs een beetje geïntimideerd door zoveel energie en kennis, maar dat sloeg al snel om in enthousiasme om elke week naar de les te gaan. Zo vind je er maar één!

En route in de Ardennen

Ik kan me nu goed behelpen in het Frans. Zo schrijf ik nu zelf tweedehandszoekertjes in het Frans en ben ik niet bang om in het Frans te praten. Voor mijn job als Special Tester rij ik soms naar de Ardennen en daar begrijp ik nu alle verkeersborden. Ik kan me ook goed verstaanbaar maken als ik een probleem heb onderweg.

Boordcomputer in het Engels

Na mijn studies Frans vond ik een nieuwe uitdaging in het Engels. Onze lerares had een ruime algemene kennis en vooral een goed gevoel voor humor. Zo voelde ik me direct op mijn gemak. Een spelletje Kahoot, op het einde van de les was altijd plezant.

Nu oefen ik vooral mijn Engels op het werk. Soms praat ik Engels met bezoekers en alle technische uitleg en checklists van de wagens lees ik in het Engels. Tijdens het testen zet ik de boordcomputer in het Engels zodat onze ingenieurs eventuele meldingen onmiddellijk kunnen overnemen.

Hersenen blijven trainen

Ik wil mijn hersenen actief houden. Daarom wil ik bezig blijven met talen. Als de lessen plezant zijn, is dat ook helemaal geen opgave. De leraren moeten je meekrijgen met hun enthousiasme en voor een goede sfeer zorgen. Dat doen ze zeker met verhalen, humor, afwisselende onderwerpen en films.

Bucketlist

Ook na mijn pensioen wil ik in de toekomst met talen bezig blijven. Conversatielessen staan dan al op mijn bucketlist.