Servisch / Kroatisch 1.1
Ben je al op vakantie geweest in Kroatië, Servië, Bosnië en Herzegovina of in Montenegro of ben je van plan om naar deze mooie landen op vakantie te gaan? Ben je van plan om in deze landen zaken te gaan doen of vrienden en familieleden te gaan bezoeken? Of wil je gewoon een taal leren die door weinig Vlamingen beheerst wordt? Dan ben je van harte welkom om Servisch-Kroatisch te komen leren. Dobro došli na tečaj Srpskog-Hrvatskog jezika!
Online
op donderdag (online les van 19u00 - 21u30 + 1u zelfstandig werk)
start op 
wekelijks
normale cursus van 120 lestijden
bedrag inschrijving
€188,50
handboek
€37,00
Wat leer je?

In deze cursus zal je leren hoe je kan communiceren in alle landen van het vroegere Joegoslavië: Kroatië, Servië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, en tevens in Macedonië en Slovenië behoorlijk je plan zal kunnen trekken. De verschillen tussen de alfabetten, in de uitspraak, de spelling en in de woordenschat worden toegelicht.

  • Inzicht in grammatica en structuur van de taal

  • Latijns alfabet en uitspraak (optioneel is het aanleren van het Cyrillisch alfabet ook mogelijk)

  • Basiswoordenschat uit het dagelijks leven: zich kunnen  voorstellen, kennismaken, iemand beschrijven, gaan winkelen, in het restaurant kunnen bestellen, de weg wijzen, inlichtingen vragen, een formulier invullen,…

  • Je leert de taal al doende aan de hand van dialogen, rollenspellen, groepswerkjes, leesoefeningen, schrijfoefeningen, luisteroefeningen,…

Instapvoorwaarden
Voor deze module zijn er geen toelatingsvoorwaarden en is er geen basiskennis vereist.
Extra informatie
Voor deze cursus maken we gebruik van het handboek 'Učimo hrvatski 1'
Kwalificatie
Als je slaagt voor deze module, behaal je het deelcertificaat Servisch-Kroatisch 1.1 (= Breakthrough 1 of niveau A1 van het Europees referentiekader).